S-a turnat planșeul parcării supraetajate din zona Spitalului Județean

Lucrările la amenajarea parcării din fața Spitalului Județean de Urgență Zalău avansează rapid. Începând de luni, 16 august, de la ora 17.00, și până în dimineața zilei următoare, constructorul a turnat planșeul în suprafață totală de 1.900 metri pătrați, pentru realizarea căruia s-au utilizat 70 tone de armătură și 550 metri cubi de beton. Aproximativ 40 de muncitori, două pompe de beton cu braț și 12 autobetoniere au fost implicate în această acțiune ce s-a întins pe parcursul a 14 ore.

"Ne dorim foarte mult ca investiția să fie finalizată mai devreme decât termenul prevăzut în contract, conștienți fiind că lucrările generează disconfort pentru cetățenii care locuiesc în vecinătatea Spitalului Județean. Mă bucur să colaborăm cu un antreprenor serios, care s-a mobilizat exemplar, și am încredere că în acest ritm, parcarea va fi gata până cel târziu în noiembrie 2021. În același timp, trebuie să le mulțumesc și colegilor din Direcția Investiții și Programe Publice, pentru eforturile depuse în vederea implementării acestui proiect importat pentru sălăjeni", a subliniat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Până în prezent, echipele constructorului au executat 60% din volumul total de lucrări contractate pentru obiectivul de investiții "Amenajare parcare și spațiu de agrement în zona Spitalului Județean de Urgență Zalău". Realizarea planșeului este urmată de continuarea intervențiilor la nivelul semi-îngropat al parcării, unde vor fi amenajate pardoseala, rampa și scările de acces, precum și la spațiul de agrement.

Finanțată cu 8,5 milioane de lei din bugetul propriu al Consiliului Județean Sălaj, parcarea va avea o capacitate de 174 de locuri, dispuse pe două niveluri: un nivel semi-îngropat, cu 89 de locuri, și un nivel superior, cu 85 de locuri. Construcția va fi dotată cu sistem de supraveghere video și cu sistem de ticketing.


Tipărire