10 ani de SMURD în Sălaj

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Sălaj a sărbătorit joi, 16 decembrie, 10 ani de activitate, la evenimentul festiv organizat cu această ocazie fiind prezenți ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, generalul de brigadă Miron-Adrian Chichișan, adjunct al inspectorului general al IGSU, generalul de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache, inspector general al Inspectoratului General de Aviație, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, reprezentanți ai autorităților locale, colaboratori și salvatori din județele învecinate.

"Celebrăm, astăzi, 10 ani de SMURD în județul Sălaj. Un deceniu de serviciu neîntrerupt în slujba comunității noastre, un deceniu în care ați excelat, devenind simboluri ale speranței și solidarității umane, modele de profesionalism și dăruire. Misiunea pe care o aveți nu este deloc ușoară, însă este cea mai onorantă și mai plină de satisfacții. O spune, de altfel, deviza sub care vă desfășurați activitatea de 10 ani încoace: "Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă".

Performanțele SMURD Sălaj sunt un rezultat al muncii în echipă, al curajului, tenacității şi sacrificiilor făcute pentru ca alţii să trăiască. Pentru toate acestea, nu pot decât să vă felicit și să vă mulțumesc atât în numele meu personal, cât și al întregii comunități sălăjene. Recunoștința și aprecierea noastră se îndreaptă către fiecare medic, paramedic, asistent medical, pilot, pompier și voluntar care se instruiește și care, când este nevoie, luptă contra cronometru, pentru a salva vieţi omeneşti.

În același timp, vreau să vă asigur că administrația județeană va rămâne un partener de nădejde al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Porolissum" al Județului Sălaj și va continua să sprijine activitatea SMURD.

Investițiile făcute de-a lungul timpului, cele realizate în ultimul an – containerul de pregătire pentru intervenție și stingerea incendiilor în spații închise și agregatul de descarcere, precum și proiectul privind construirea unui heliport pentru elicopterul SMURD pe terasa corpului B al Spitalului Județean de Urgență Zalău vor contribui la creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și la asigurarea unor intervenții rapide și eficiente în caz de urgență.
Odată cu operaționalizarea acestui heliport, vom soluționa o problemă stringentă cu care se confruntă asistenţa medicală de urgenţă, asigurând condiții optime de aterizare și decolare pentru aparatul de zbor și un timp de transfer mai scurt al bolnavilor din sau către elicopter.

Încă o dată felicitări, mult succes în viitoarele misiuni și LA MULȚI ANI!", a spus Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

În cadrul ceremoniei, organizatorii i-au înmânat președintelui CJ Sălaj o plachetă aniversară, în semn de recunoștință pentru implicarea în sprijinul SMURD.


Tipărire