Sănătate

 

Actualitate

 

Numărul de aparate de ventilație mecanică este suplimentat cu peste 100%
la Spitalul Județean de Urgență Zalău

Astăzi, 29 octombrie a.c., a fost livrat Spitalului județean de Urgență Zalău (SJUZ) ultimul lot de aparate de ventilație mecanică, un număr de 13 de astfel de echipamente dintr-un total de 16, contractate de către Consiliul Județean Sălaj la finalul lunii martie a.c., și care suplimentează astfel, cu peste 100% capacitatea de răspuns a unității spitalicești județene care preia și tratează cazurile persoanelor infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus)...

Citește mai departe ...

 

 

 

Completarea soluțiilor modulare exterioare pentru persoanele suspecte și a celor infectate cu virusul
COVID – 19 (coronavirus) la Spitalul județean

Este vorba despre alte 6 astfel de soluții modulare noi (tip container) care vor completa, pe de o parte punctul de triaj avansat al Spitalului județean operațional din luna martie a acestui an, cu încă două astfel de echipamente, în condiții care să evite cât mai mult posibil contactul direct al unor cazuri de persoane suspecte a fi infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) cu unitatea spitalicească. Acestea două noi echipamente tip container sunt destinate secției UPU –SMURD a Spitalului județean...

Citește mai departe ...

 

 

 

Soluții de ultimă generație pentru dezinfectarea spațiilor și suprafețelor secției de
boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Zalău

Începând de vineri, 24 aprilie a.c., secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Zalău se bucură de disponibilitatea unei soluții de ultimă generație destinată spitalelor și utilizată în dezinfectarea spațiilor și suprafețelor. Este vorba despre dotarea secției amintite a unității spitalicești cu un dispozitiv - robot ce utilizează lămpi ce emit radiații ultraviolete, prin acțiunea cărora microorganismele patogene sunt distruse, având un efect de inactivare și asupra tipurilor de coronavirusuri cunoscute, într-un interval de maxim 15 minute, acesta fiind și unul dintre principalele argumente în achiziționarea acestuia de către CJ Sălaj în actualul context sanitar traversat și pus, astfel, la dispoziția personalului medical și pacienților pentru un mediu de lucru și tratament cât mai sigur cu putință. Dispozitivul – robot poate dezinfecta toate suprafețele critice întâlnite în mediul spitalicesc, de la marginile paturilor, panourile paturilor la nivelul secțiunii capului și a picioarelor, la monitoarele de funcții vitale, ventilatoarele mecanice, injectomatele, infuzomatele și suporturile pentru perfuzii, întrerupătoarele electrice, prizele, mânerele de la uși, geamuri etc. precum și, orice altă suprafață a oricărui obiect care intră în contact cu pacienții..

Citește mai departe ...

 

 

 

Un răspuns cât mai adecvat posibil pentru sălăjeni prin Spitalul Județean de Urgență Zalău
în actualul context al crizei sanitare (5)
-Secția de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău este operațională-

Începând de vineri, 04 aprilie a.c., secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Zalău este operațională, darea în funcțiune a acesteia fiind posibilă la puțin peste o săptămână de la recepția lucrărilor de reabilitare și modernizare ale clădirii pavilionului exterior care o găzduiește (n.n. Spitalul vechi).

Citește mai departe ...

 

 

 

 

Un răspuns cât mai adecvat posibil pentru sălăjeni prin Spitalul Județean de Urgență Zalău
în actualul context al crizei sanitare (4)
- suplimentarea numărului de aparate de ventilație mecanică cu peste 100% -

Pe parcursul săptămânii trecute a.c., au fost semnate contractele de furnizare a 16 aparate de ventilație mecanică, un număr de echipamente ce suplimentează cu peste 100% capacitatea de răspuns a Spitalului Județean de Urgență din Zalău (SJUZ) în contextul în care va prelua și trata potențialele cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Citește mai departe ...

 

 

 

 

Un răspuns cât mai adecvat posibil pentru sălăjeni prin Spitalul Județean de Urgență Zalău
în actualul context al crizei sanitare (3)
- echipamente și mobilier medical livrate pentru modulul ATI din cadrul secției de boli infecțioase -

Pe parcursul săptămânii în curs a.c., au fost livrate o parte dintre echipamentele și mobilierul medical destinat operaționalizării modulului de anestezie și terapie intensivă din cadrul secției de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Zalău, după ce lucrările de reabilitare și modernizare ale acesteia au fost și ele finalizate și recepționate tot pe parcursul acestei săptămâni. Modulul de anestezie și terapie intensivă din cadrul secției de boli infecțioase este unul nou creat în actualul context în care Spitalul Județean de Urgență Zalău (SJUZ) fiind una dintre unitățile spitalicești din județul Sălaj, va prelua și trata potențialele cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Citește mai departe ...

 

 

 

Un răspuns cât mai adecvat posibil pentru sălăjeni prin Spitalul Județean de Urgență Zalău
în actualul context al crizei sanitare (2)
- lucrările de reabilitare și modernizare a pavilionului secției de boli infecțioase recepționate -

Începând de miercuri, 25 martie a.c. încă unul dintre pavilioanele exterioare (n.n. Spitalul vechi) ale Spitalului Județean de Urgență Zalău ce găzduiește secția de boli infecțioase, beneficiază de clădiri modernizate și de dotări cu mobilier medical nou, după ce, lucrările de reabilitare și modernizare a acesteia din urmă au fost finalizate și recepționate, miercuri 25 martie 2020.

Citește mai departe ...

 

 

 

Un răspuns cât mai adecvat posibil pentru sălăjeni prin Spitalul Județean de Urgență Zalău în actualul context al crizei sanitare (1)
- punctul de triaj avansat al Spitalului județean este operațional -

 

În actualul context al crizei sanitare, Spitalul Județean de Urgență Zalău (SJUZ) este una dintre unitățile spitalicești din județul Sălaj ce va prelua și trata potențialele cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).
Consiliul Județean Sălaj, având sub autoritatea sa Spitalul Județean de Urgență Zalău, a mobilizat în ultimele două săptămâni, importante resurse financiare de la bugetul județean, peste 1,6 milioane lei, pentru a pregăti un răspuns cât mai adecvat al unității spitalicești în actualul context generat de criza sanitară, pentru comunitatea sălăjeană.

Citește mai departe ...

 

Formare în tehnici avansate de resuscitare pentru medici și asistenți medicali din Spitalul județean printr-un curs recunoscut la nivel european, proiect realizat printr-un parteneriat între Consiliul Județean Sălaj, TenarisSilcotub și Spitalul Județean de Urgență Zalău

 

24 de medici și asistenți medicali din Spitalul Județean de Urgență Zalău (SJUZ) au participat la o sesiune - pilot de formare în domeniul tehnicilor avansate de resuscitare (Advanced Life Support), organizată după o metodologie standardizată și recunoscută la nivel european.

Citește mai departe ...

 

 

Revenim cu vești bune: studiul de fezabilitate pentru parcarea semiîngropată și a spațiului de agrement din zona Spitalului Județean de Urgență Zalău, finalizat

Serviciile de proiectare a parcării și spațiului de agrement din zona Spitalului Județean de Urgență Zalău contractate în prima parte a lunii septembrie a.c. și constând în realizarea documentației tehnice aferentă lucrărilor de amenajare a acestei investiții promovate de Consiliul Județean Sălaj au încheiat prima etapă, respectiv realizarea studiului de fezabilitate.

Citește mai departe ...

 

Echipamentele medicale moderne continuă să contribuie la
o mai bună îngrijire a sănătății pacienților
Spitalului Județean de Urgență Zalău

După ce, începând cu luna august a acestui an pacienții Spitalului Județean de Urgență Zalău (SJUZ) au putut beneficia de investigații și intervenții de o înaltă acuratețe – importantă atât pentru precizia actului medical cât și pentru recuperarea lor cât mai rapidă – datorită dotărilor cu echipamente de ultimă generație (ex. sistem Rx mobil – imagistica 3D, microscop operator modern oftalmologie etc.), un alt echipament medical modern se află, începând cu cea de-a doua jumătate a lunii octombrie a.c. la dispoziția pacienților compartimentului de neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean, după ce, pe parcursul anului 2018, acesta a fost dotat cu o masă de operație pentru neurochirurgie.

Citește mai departe ...

 

Premieră pentru urologia sălăjeană

Este vorba despre prima intervenție laparoscopică 3D (pentru o afecțiune oncologică a prostatei) efectuată în Spitalul Județean de Urgență Zalău, cel puțin 4 aspecte contribuind la realizarea acestei premiere pentru urologia sălăjeană, la începutul lunii octombrie a acestui an.

Citește mai departe ...

 

Pacienții Spitalului județean pot beneficia de examinări medicale cu ajutorul imagisticii 3D

Printr-o investiție a Consiliului județean de peste 539.000 lei, finanțată de la bugetului județului, pacienților Spitalului Județean de Urgență din Zalău le este oferită, începând din această toamnă, posibilitatea de a beneficia de examinări medicale cu ajutorul imagisticii 3D. Este vorba despre un sistem Rx mobil care, pe lângă faptul că reduce considerabil expunerea la raze X atât pentru pacient, cât şi pentru personalul medical, realizează examinări medicale cu ajutorul imagisticii digitale în proceduri endoscopice, urologice, de terapie a durerii, ortopedice, neurologice, vasculare, cardiologice și traumatologice.

Citește mai departe ...

 

Echipament medical modern pentru intervenții operatorii oftalmologice la Spitalul Județean de Urgență Zalău

Începând cu luna august a acestui an, pacienții cu afecțiuni oftalmologice care au nevoie de intervenții operatorii au la dispoziție un microscop operator modern, în dotarea compartimentului Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Zalău.

Citește mai departe ...

 

65% din lucrările de reabilitare și modernizare a pavilionului secției de boli infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău realizate

În condițiile în care secțiile medicale și ambulatoriul de specialitate găzduite de clădirea centrală a Spitalului Județean de Urgență Zalău (SJUZ) beneficiază de importante lucrări de modernizare, extindere și dotare cu echipamente și aparatură medicală, intervențiile destinate secțiilor exterioare ale unității spitalicești se înscriu în aceeași direcție, a reabilitării și modernizării infrastructurii existente.

Citește mai departe ...

 

Compartimentul Urologie din Spitalul Județean de Urgență Zalău – rețeta de mai bine în îngrijirea sănătății pacienților

Pe parcursul săptămânii în curs, în cadrul dinamicii proiectelor destinate Spitalului Județean de Urgență Zalau (dotări cu echipamente medicale, noi proiecte de extindere a infrastructurii etc.) dar și asigurării bugetului unității medicale, care continuă să fie afectat de lipsa unui Contract – cadru 2019 care să deconteze cât mai eficient serviciile pe care Spitalul Județean de Urgență Zalău (SJUZ) este nevoit să le ofere ca unitate de rang județean pacienților săi, președintele CJ Sălaj, dl Tiberiu Marc a avut o întrevedere de lucru cu echipa medicală a compartimentului Urologie din cadrul SJUZ.

Citește mai departe ...

 

„Facem bine ca să te faci bine!”
Investigații medicale mai complexe
pentru pacienții Secției Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Zalău

Pacienții care se adresează secției Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Zalău vor avea acces la investigații medicale mai complexe, în urma unui proiect de dotare cu echipament medical a secției amintite, realizat de TenarisSilcotub și Consiliul Județean Sălaj în cadrul unui parteneriat care urmărește îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților.

Citește mai departe ...


 

 

 

În contextul procesului de descentralizare a serviciilor de îngrijire a sănătății, implicit a aducerii deciziei care privesc aceste servicii cât mai aproape de cetățean, începând cu anul 2011 Spitalul Județean de Urgență Zalău este plasat sub autoritatea Consiliului județean, legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată și legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii cu modificările şi completările ulterioare, conferind cadrul de reglementare în acest sens.

Creșterea calității serviciilor de sănătate furnizate precum și a confortului pacienților Spitalului județean, se înscriu ca principale axe de responsabilitate și acțiune ale Consiliului județean referitoare la Spitalul județean, lucrările de investiții, cele de modernizare, transformare şi extindere a construcţiilor existente, precum şi expertizarea, proiectarea şi consolidarea clădirilor, dar și lucrările de reparații și acțiunile de dotare cu echipamente medicale a unității spitalicești contribuind pe parcursul ultimilor ani la o mai bună calitate a serviciilor de sănătate având surse de finanțare diverse – de la accesarea unor fonduri nerambursabile, până la cele din bugetul propriu sau în co-finanțare cu cele alocate de Ministerul Sănătății.
Așadar, dacă cea mare parte a bugetului Spitalului județean este constituit din contractarea și decontarea serviciilor medicale de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sălaj acesta susținând în principal cheltuielile de funcționare în relația cu furnizarea serviciilor medicale (salarii, materiale și medicamente, utilități), cealaltă parte a bugetului unității spitalicești care vizează lucrările de investiții și dotarea cu echipamente și aparatură medicală se află în grija Consiliului județean și veniturilor proprii ale Spitalului județean și a co-finanțării unora dintre acestea de către Ministerul Sănătății.

În vederea ameliorării condițiilor de oferire a serviciilor medicale precum și a calității acestora, ultimele proiecte aflate în diverse stadii și propuse de către Consiliul județean îndeosebi cu finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 însă și cu susținere de la bugetul județeului, cu o valoare totală de aproape 45.500.000 lei, se referă la:

  • Modernizarea, dotarea cu aparatura medicală a Ambulatoriului și extinderea în zona curţii interioare, prin realizarea unei clădiri piramidale, care comunică cu clădirea existentă prin intermediul unor pasarele; realizare rampe de acces şi amenajare grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilităţi, amplasarea unui lift și a unei platforme liftate pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități;
  • Dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Zalău și a laboratoarelor care îl deservesc, pentru a facilita stabilirea unui diagnostic precis și rapid și a unui tratament adecvat;
  • Dotarea infrastructurii unităţilor de primiri urgenţe şi a compartimentelor de primiri urgenţe (inclusiv cu echipamente pentru terapie intensiva – ATI, precum şi echipamente destinate secţiilor suport care deservesc UPU);
  • Extindere, modernizare și dotare UPU – SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău;
  • Dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.