Reabilitare şi modernizare DJ108D: Crișeni (DN1H) - Cehu Silvaniei (DJ196), km 0+000 - 22+693

 

Reabilitare şi modernizare DJ108D: Crișeni (DN1H) - Cehu Silvaniei (DJ196), km 0+000 - 22+693

 

Finanțare: Programul Operațional Regional Axa prioritară: 6 - Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională; Prioritate de investiție: 6.1 Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Sursele de finanţare pentru asistența financiară nerambursabilă: Fondul European de Dezvoltare Regională (85%), Bugetul de stat (13%) și contribuția Beneficiarului (2%).

Cod SMIS: 114766

Contract de finanțare: 868 / 18.12.2017.

Valoare totală a contractului a fost de 58.425.997,48 lei, din care asistența financiară nerambursabilă alocată prin Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 49.486.766,75 lei (85%).

Durata de implementare a proiectului: până la data de 31.12.2023.

Denumire beneficiar: Unitatea Administrativ Teritorială Județul Sălaj

Localizarea proiectului: Comunele Crișeni, Dobrin, Sălățig, Mirșid, Someș - Odorhei și Orașul Cehu Silvaniei: km 0+000 — 22+693

Obiectivul general al proiectului a vizat creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 108D: Crișeni (DN 1H) - Cehu Silvaniei (DJ 196), km 0+000 - 22+693.

Obiectivele specifice ale proiectului, care au condus la atingerea obiectivului general, au fost:
1. Îmbunătățirea condițiilor de trafic pe DJ 108D, prin creșterea capacității portante a drumului și a vitezei de deplasare.
2. Creșterea siguranței rutiere prin reabilitarea podurilor și podețelor, realizarea elementelor de stabilizare a terenului și a celor de colectare / dirijare a apelor și aplicarea elementelor de semnalizare orizontală / verticală corespunzătoare.
3. Dezvoltarea economică a zonei de nord a județului Sălaj și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii din comunele traversate de drumul județean 108D, prin accesibilizarea zonei pentru potențialii investitori și prestatori de servicii și prin scăderea costurilor de deplasare și transport.

Rezultatele proiectului s-au concretizat în:
- 22,693 km drum județean reconstruit / modernizat, conectat la rețeaua TEN-T;
- 20.441 persoane - populație deservită de o infrastructură secundară modernizată care asigură accesul la coridoarele TEN-T.

Investiția realizată prin proiect are impact atât la nivel județean, cât și regional, aceasta deservind nu numai locuitorii din comunele traversate de sectorul de drum reabilitat și modernizat, ci și alți participanți la trafic care tranzitează zona de nord a județului Sălaj.
Valoarea adăugată a acestei investiții este dată de crearea condițiilor necesare dezvoltării economice a zonei de nord a județului Sălaj și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii din comunele traversate de sectorul de drum reabilitat și modernizat, prin accesibilizarea conectivității zonei la rețeaua TEN-T pentru potențialii investitori și prestatori de servicii, precum și prin scăderea costurilor de deplasare și transport.

 

Comunicat de presă final.

 

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială Uniunii Europene sau a Guvernului României

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizionați: http://www.fonduri-ue.ro


Tipărire