Excursii și ateliere pentru copii și tineri, finanțate de Consiliul Județean Sălaj

Județean Sălaj face primele rambursări pentru proiectele implementate în cadrul ediției din acest an a Programului de finanțare a activităților sportive, de tineret și recreative.

Trei din totalul celor 56 de asociații, fundații și parohii care au obținut finanțare de la bugetul județului pentru a derula astfel de proiecte au finalizat activitățile propuse și au cerut administrației județene rambursarea a peste 20.000 de lei.

Astfel, Parohia Reformată Zalău - Dumbrava a solicitat rambursarea a 7.000 de lei pentru proiectul "Bunul pastor", în cadrul căruia au organizat excursii pentru 56 de copii la Șuior și Tîrgu-Mureș, precum și activități de tip "școală după școală".

Suma de 6.300 de lei a fost solicitată de către Parohia Reformată Șamșud, la încheierea proiectului "Platoul carstic Padiș - recreație și păstrarea naturii". În cadrul acestei inițiative, un grup de 19 copii din clasele a VI-a și a VII-a a făcut o excursie în Padiș, prilej cu care au vizitat Cetățile Ponorului, Poiana Glavoi și Ghețarul Focul Viu.

Cel de-al treilea proiect finalizat, "Caravana copilăriei prin culoare și mișcare", aparține Parohiei Ortodoxe Gîlgău Almașului și a cuprins ateliere pentru copii (cântece istorice, bisericești, populare și folk), jocuri interactive, activități sportive (fotbal, tenis de masă, volei), precum și vizite la Muzeul Satului din Borza, bisericile de lemn din Prodănești și Creaca, Grădina Botanică Jibou și Complexul Arheologic Porolissum. În aceste activități au fost angrenați 50 de copii, fiind solicitată rambursare a 7.000 de lei.

"Ediția din acest an a programului de finanțare a activităților sportive, de tineret și recreative a avut cel mai mare succes de până acum, având în vedere că a fost depus un număr record de proiecte. În urma evaluării, 56 din totalul celor 59 au fost declarate eligibile. Salut implicarea activă a asociațiilor, fundațiilor și parohiilor în organizarea de evenimente care să ofere tinerilor noștri soluții de petrecere a timpului liber. Astfel de inițiative reprezintă o modalitate excelentă prin care copiii pot experimenta activități de socializare și recreere în aer liber, de a face mișcare și a se bucura de natură, de a-și dezvolta personalitatea și a renunța, măcar pentru o perioadă, la dispozitivele digitale. Proiectele pentru care alocăm sprijin financiar de la bugetul județului sunt extrem de importante în special în mediul rural, acolo unde copiii nu au acces la o gamă variată de activități", a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

În 2021, Consiliul Județean Sălaj a alocat pentru Programul de finanțare a activităților sportive, de tineret și recreative un buget de 450.000 de lei, cu 50% mai mult decât în 2020, respectiv 2019. În total au fost depuse 59 de proiecte (41 vizând domeniul tineret/recreativ, iar 18, cel sportiv), suma solicitată fiind de 423.635 de lei. În urma evaluării realizate de comisia stabilită prin dispoziția președintelui Consiliului Județean Sălaj, 56 de proiecte - 41 din domeniul tineret/recreativ și 15 din domeniul sportiv - au fost declarate eligibile.

Poze - proiect Parohia Ortodoxă Gîlgău Almașului


Tipărire