Aparatură medicală de ultimă generație la Spitalul Județean de Urgență Zalău

Spitalul Județean de Urgență Zalău a fost dotat cu echipamente medicale noi, performante, de ultimă generație, necesare tratamentului pacienților internați la cea mai mare unitate spitalicească din județ. Investiția de peste 7 milioane lei a fost posibilă datorită unei finanțări a Ministerului Sănătății, împreună cu Consiliul Județean Sălaj. ”Încă de la preluarea mandatului am declarat că una dintre prioritățile mele este sănătatea cetățenilor. Această investiție în aparate medicale performante, de ultimă generație, confirmă faptul că eforturile noastre sunt îndreptate către îngrijirea specializată și adecvată a pacienților internați la Spitalul din Zalău”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Echipamentele recepționate de SJU Zalău până la această dată:

  • 1 buc. Computer Tomograf GE Healthcare, Laborator de Radiologie și Imagistică medicală. Este cel mai performant computer tomograf din județ cu 64 slice-uri (imagini)/minut și cu reconstrucție de 128 de slice-uri. De 4 ori mai puternic față de CT-urile anterioare de 16 slice-uri. Timpul de expunere și iradiere a pacienților este de 4 ori mai mic față de CT-urile de 16 slice-uri. Pot fi efectuate investigații mult mai complexe.
  • 1 buc. EKG portabil cu 12 derivații, compartiment Reumatologie. Aparatul poate fi utilizat la patul pacientului.
  • 275 seturi complete pat medical – secțiile Cardiologie, Chirurgie generală, Chirurgie plastică, Chirurgie și ortopedie pediatrică, Dermatologie, Medicină Internă, Neurologie, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie, Oncologie, ORL, Pediatrie, Pneumoftiziologie, Recuperare, Reumatologie, Urologie, Nefrologie - în total 17 secții și compartimente). Setul complet pat medical cuprinde: pat pentru pacienți acționat electric cu 2 servomotoare; saltea antiescară; noptieră.
  • 1 buc. RX mobil, secția Neonatologie, pentru efectuarea radiografiilor la pat la nou-născuți.
  • 4 buc. Defibrilator, secțiile Ambulator, Boli Infecțioase, Neurologie, Cardiologie.
  • 1 buc. RX Mobil C-Arm, Bloc operator Ortopedie. Se utilizează în sala de operație pentru intervențiile chirurgicale de ortopedie.
  • 1 buc. Aspirator ultrasonic Sonopet, Bloc operator Neurochirurgie. Utilizat în tumori cerebrale și pentru disecția țesutului prin ultrasunete, urmată de lavaj și aspirarea conținutului.

Urmează ca în perioada următoare să mai fie achiziționate un RX mobil și un injectomat.


Tipărire