CJ Sălaj a emis ordinul de începere a lucrărilor la DJ 109P

În prezența președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, și a vicepreședintelui Szilágyi Róbert-István, a fost predat, miercuri, 7 septembrie, amplasamentul pentru modernizarea Drumului Județean 109P, ce leagă localitatea Camăr de județul Satu Mare. În aceeași zi a fost emis și ordinul de începere a lucrărilor.

"Fiecare comunitate din Sălaj contează, iar preocuparea noastră, a administrației județene, este să profităm de orice oportunitate de finanțare pentru a implementa proiecte care să contribuie la dezvoltarea locală și la îmbunătățirea vieții cetățenilor. Dacă în urmă cu câteva zile, anunțam semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea Drumului Județean 109P, astăzi dăm startul lucrărilor propriu-zise. Constructorul ne-a dat asigurări că în decurs de un an va finaliza investiția, astfel încât să avem o nouă poartă de intrare și ieșire în și din Țara Silvaniei. Prin acest proiect, construim, practic, un nou drum, având în vedere faptul că drumul existent este unul de pământ, ce nu a fost vreodată asfaltat", a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Finanțat prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny", contractul are o valoare totală de 10,5 milioane de lei și vizează modernizarea sectorului de drum în lungime de 3,5 km, lucrări de supralărgiri, executarea benzilor de încadrare, realizarea șanțurilor, a rigolelor, zidurilor de sprijin și podețelor.


Tipărire