Ateliere creative, expoziție fotodocumentară, muzică și poezie - de ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Naționale a fost marcată, astăzi, la Zalău, printr-o serie de activități organizate de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă - Zalău, Biblioteca Județeană Sălaj și Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Sălaj.

Prima parte a zilei a fost dedicată celor mici, sute de copii având, astfel, ocazia, de a-și pune la încercare cunoștințele, îndemânarea și creativitatea, în cadrul atelierelor desfășurate în Sala "Porolissum" a CCAJS. Sub coordonarea reprezentanților Bibliotecii și ai Muzeului, copiii au realizat cărți cu imagini vechi din Zalău, portrete în cărbune după lucrări din colecția de artă, semne de carte și puzzle-uri educative, au creat jocuri de rol din operele autorilor români și și-au testat cultura generală.

Evenimentele au continuat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, cu vernisajul expoziției fotodocumentare "Zalău 550", dedicată împlinirii a 550 de ani de când Zalăul a fost declarat oraș-târg, printr-un edict semnat de Matia Corvin, rege al Ungariei și Boemiei.

Publicul a fost invitat, mai apoi, la un spectacol ce a îmbinat muzica și poezia și care a adus pe scenă elevi și profesori de la Școala Populară de Arte și Meserii din cadrul CCAJS (clasele de pian, vioară, canto muzică ușoară și trupa "Art Band"), precum și membri ai Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj și ai Reprezentanței Zalău a filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România.


Tipărire