Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Zalău

”Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inima română,
Să-nvârtim hora frăției
Pe pământul României!”

"Trăirile și făptuirile domnitorului Alexandru Ioan Cuza și ale românilor de atunci, ale intelectualilor și preoților, sunt cărări neumblate de moarte, sunt rosturi ale firii împlinite cu sufletul lui Dumnezeu în ele.

Cuza a fost un intelectual care și-a asumat un misionarism civilizator, integrator, împăciuitor și, nu în ultimul rând, uman.
Curățenia morală a românilor trebuie să fie precum candoarea cu care zăpada privește focul. Niciun popor nu este așa de decăzut și păcătos pentru a nu mai fi vrednic să te jertfești pentru el din moment ce îi aparții.
La mulți ani, dragi români!"

Dinu Iancu-Sălăjanu

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, împreună cu vicepreședintele Cristian-Claudiu Bîrsan și administratorul public al județului, Marian-Paul Maghiu, au participat astăzi, 24 ianuarie, la manifestările organizate la Zalău cu prilejul celebrării Zilei Unirii Principatelor Române.

Festivitățile dedicate Unirii Principatelor au debutat cu un ceremonial religios și depuneri de coroane la bustul marelui cărturar sălăjean, Simion Bărnuțiu, urmate de un ceremonial militar desfășurat pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău.


Tipărire