Expoziție foto-documentară "Presa Românească din Zalăul interbelic"

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă - Zalău continuă șirul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 550 de ani de când regele Matia Corvin a atribuit orașului Zalău statutul de târg, cu expoziția foto-documentară "Presa românească din Zalăul interbelic".

Vernisată astăzi, la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, manifestarea propune publicului o incursiune din perspectivă istorică în lumea presei de limbă română apărută în Zalău între cele două războaie mondiale.

Pentru a marca Ziua Internațională a Presei Libere, celebrată anual în 20 aprilie, evenimentul a cuprins și o dezbatere privind rolul și importanța presei actuale în societatea românească, organizată în colaborare cu Asociația Jurnaliștilor din Sălaj.

"Presa are, printre altele, rolul de a forma și de a informa, un rol ce nu poate fi îndeplinit decât în condițiile libertății. Fără o presă liberă, efectul constă în manipulare, și nimic nu este mai nociv decât a asimila informații false sau distorsionate. Pe de altă parte, libertatea presei vine la pachet cu o mare responsabilitate: aceea de a fi obiectiv, onest și de a da dovadă de probitate profesională. Felicit Muzeul Județean pentru inițiativă, iar jurnaliștilor sălăjeni le transmit un sincer «La mulți ani!»", a spus Cristian-Claudiu Bîrsan, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj.


Tipărire