Incluziunea socială, promovată prin sport

"Școala Generației Unificate" a adus laolaltă, miercuri, 17 mai, în Sala Sporturilor "Gheorghe Tadici" din Zalău, peste 200 de copii cu și fără dizabilități din întreg județul, cu scopul de a dărâma barierele sociale și de a promova diversitatea, respectul și toleranța în școli.

Elevii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivǎ Speranța Zalău (CSEI Speranţa Zalãu) și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivǎ Șimleu Silvaniei (Csei Șimleu Silvaniei) au format echipe mixte cu colegii lor de la Școala Gimnazială "Simion Bărnuțiu" Zalău, Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" Zalău, Școala Gimnazială "Corneliu Coposu" Zalău, Școala Gimnazială "Gheorghe Lazăr" Zalău, Liceul Pedagogic "Gheorghe Șincai" Zalău, Colegiul Național "Silvania" Zalău, Liceul Tehnologic "Octavian Goga" Jibou, Liceul Tehnologic "Ioan Ossian" Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială nr. 1 Aghireș și Școala Gimnazială Meseșenii de Sus, alături de care au descoperit bucuria mișcării și și-au dezvoltat abilitățile sportive, încurajându-se reciproc pe tot parcursul activităților.

Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, Cristian-Claudiu Bîrsan, a declarat: "Felicit fundația Special Olympics Romania pentru inițiativa de a organiza acest eveniment în județul Sălaj. Implicarea noastră în acest parteneriat, prin instituțiile de învățământ pe care le finanțăm, se vrea un argument în plus că pentru noi, toți copiii sunt speciali și merită să se bucure împreună de ceea ce sportul și viața, în general, le pot oferi. Din această activitate sportivă, fiecare participant a ieșit învingător".


Tipărire