Omagiu Eroilor Neamului

Astăzi, 25 mai, conducerea Consiliului Județean Sălaj a participat la manifestările ce au marcat sărbătoarea sfântă a Înălțării Domnului, precum și Ziua Eroilor.

Cu acest prilej, Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj, s-a aflat în mijlocul comunității din comuna Crasna, participând la slujba religioasă în satul Marin și la evenimentul de comemorare a eroilor neamului, desfășurat la monumentul din curtea Bisericii Ortodoxe din Crasna.

"Să învățăm din visurile și aspirațiile celor care au luptat și s-au jertfit pentru libertatea noastră, pentru apărarea patriei, și, în același timp, să reflectăm la responsabilitatea pe care o avem față de țara luată cu împrumut de la copiii noștri, după cum spunea Regele Mihai. Să căutăm mereu lucrurile ce ne unesc, ca să îndeplinim cu succes misiunea de a proteja valorile pentru care acești eroi au luptat, de a clădi comunități puternice și de a forma oameni cu caracter. Dumnezeu să-i odihnească pe martirii neamului! Hristos S-a Înălțat!", a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj, care a depus o coroană de flori împreună cu vicepreședintele Szilágyi Róbert-István, în memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă.

La evenimentul de la Crasna au fost prezenți și primarul comunei, Kovács István, conducerea Liceului Tehnologic "Cserey-Goga" Crasna, reprezentanți ai Inspectoratulului de Poliție Județean, elevi și cetățeni.

Ostașii români din toate timpurile au fost omagiați și la Zalău, printr-un ceremonial militar-religios desfășurat în Cimitirul Eroilor. În semn de recunoștință și veșnică pomenire, vicepreședintele Cristian-Claudiu Bîrsan a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor.


Tipărire