Se reabilitează DJ 108S: Zalha – Bezded – Cernuc

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, și reprezentantul companiei Transilvania Grand Construct SRL au semnat, vineri, 25 august, contractul privind modernizarea DJ 108S: Zalha – Bezded – Cernuc.

Tronsonul în lungime de 10,4 km, din pământ și piatră, se află într-o stare avansată de degradare, având în vedere că nu a fost niciodată reabilitat.

"Acest proiect nu înseamnă doar modernizarea infrastructurii rutiere, ci este un angajament față de comunitățile de pe traseul Drumului Județean 108S, un răspuns concret la nevoile și așteptările localnicilor. Îmi doresc din toată inima să nu mai existe cetățeni de "rangul 1" sau "rangul 2" și să eliminăm barierele care limitează accesul la oportunități. Cu toții merităm să ne bucurăm de condiții decente de trai și de șanse egale de dezvoltare. Prin această investiție, ce deschide calea către abordarea unor proiecte viitoare, vom scoate din izolare satele din zonă, asigurându-le o mai bună conectivitate cu localitățile învecinate", a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Principalele lucrări ce vor fi executate în cadrul proiectului includ modernizarea structurii rutiere, refacerea/înființarea podurilor și podețelor, amenajarea accesului la proprietăți și a stațiilor de autobuz, realizarea de șanțuri pereate, ziduri de sprijin și rigole, montarea parapetelor de siguranță, precum și lucrări de semnalizare rutieră.

Contractul are o valoare totală de circa 51 milioane de lei, durata de execuție fiind de 20 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Proiectul privind modernizarea DJ 108S urmează să fie depus spre finanțare în cadrul Programului Regional 2021-2027.


Tipărire