Consiliul Județean Sălaj susține varianta de traseu ce traversează Jiboul, în proiectul viitorului drum de mare viteză Baia Mare - Dej

Consiliul Județean Sălaj a găzduit miercuri, 4 octombrie, o ședință de lucru în cadrul căreia au fost analizate variantele de traseu propuse de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru secțiunea Baia Mare - Dej a viitorului drum de mare viteză Baia Mare - Bistrița.

La întâlnire au participat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, reprezentanți ai CNAIR, ai instituțiilor publice și ai companiilor de utilități, precum și primari din județ.

"Ne-au fost prezentate variantele de traseu pentru construirea viitorului drum de mare viteză, care, în urma evaluărilor efectuate de experții CNAIR, au obținut cele mai mari punctaje. Consider că varianta optimă pentru județul nostru este cea în care drumul intră pe teritoriul Sălajului prin comuna Benesat, continuă spre Jibou și apoi iese pe la Gâlgău, deoarece va deschide noi posibilități de dezvoltare pentru Valea Someșului și, implicit, pentru tot județul, contribuind la creșterea economică și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. În același timp, va asigura conectivitatea cu infrastructura mare, mai precis cu Autostrada Transilvania, prin viitorul drum expres Jibou - Românași. Le mulțumesc reprezentanților CNAIR și tuturor factorilor implicați, și am încredere că efortul nostru comun va duce la implementarea cu succes a acestui proiect atât de important", a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.

Varianta de traseu Baia Mare - Jibou - Dej tranzitează UAT-urile Benesat, Someș-Odorhei, Jibou, Surduc, Băbeni, Lozna, Letca, Ileanda, Rus și Gâlgău.

Traseul definitiv al drumului de mare viteză va fi stabilit în urma studiului de fezabilitate, care ar putea fi finalizat în septembrie 2024.


Tipărire