"Porolissum Trail" - ediția 2023

Prima ediție a competiției de alergare montană Porolissum Trail a fost un succes.

Sub deviza "Alergăm prin istorie și natură, împreună pentru sănătate și distracție", peste 400 de pasionați de mișcare de toate vârstele s-au aliniat la startul evenimentului organizat de Asociația Todo Run Zalău, cu sprijinul A.D.I. Țara Silvaniei și al Consiliului Județean Sălaj, bucurându-se de o experiență inedită în incinta Complexului Arheologic "Porolissum". Competiția a cuprins trei trasee: Turul Santinelelor (1,5 km), Cursa Salamandrelor (12 km) și Porolissum Trail (23 km).

Președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a dat startul cursei populare Turul Santinelelor, iar la final, i-a premiat pe câștigătorii Porolissum Trail.

"Astăzi, Complexul Arheologic Porolissum și-a deschis porțile pentru vizitatori din România, Kenia, Republica Moldova și Franța. Bunici, părinți și copii s-au bucurat de timp frumos, de mișcare și de priveliștea minunată de la Porolissum, un loc încărcat de istorie, a cărui arenă găzduia competiții sportive și în urmă cu 2.000 de ani. Este o bucurie să vedem că sportul devine un mijloc prin care ne conectăm la natură și, în același timp, la istoria locală. Mulțumiri și felicitări Paulei Todoran, echipei sale și tuturor celor implicați în organizarea acestei competiții. Ne dorim ca acest eveniment să devină o tradiție și atragă cât mai mulți participanți", a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu.


Tipărire